Летящият персонал на американските авиокомпании по-често е засегнат от някои видове

...
Летящият персонал на американските авиокомпании по-често е засегнат от някои видове
Коментари Харесай

Стюардесите и пилотите са по-често засегнати от някои видове рак

Летящият персонал на американските самолетни компании по-често е обиден от някои типове рак - на тироидната жлеза, на кожата, на гърдата, спрямо общото население на Съединени американски щати, сочат резултатите от проучване, представени от Българска телеграфна агенция.

По-голямата периодичност на раковите болести може да е обвързвана с годините, прекарани на борда на самолети, написа novini.bg.

Според учени от Харвардския университет малко повече от 15 на 100 от участвалите в проучването 5366 чиновници от летящия личен състав към този момент са били диагностицирани с ракови болести. Като взели под внимание възрастта, учените установили, че измежду членовете на екипажа е налице по-голяма периодичност на някои типове рак, в това число рак на гърдата - 3,4 %, при 2,3 % за общото население, рак на шийката на матката - 1 %, при 0,7 % за общото население, рак на стомашно-чревния тракт - 0,47 %, при 0,27 % за общото население, рак на тироидната жлеза - 0,67 %, при 0,56 % за общото население.

Изследването открива връзка сред всяко 5-годишно увеличение на работата на стюардеса на борда на аероплан и друг от меланом рак на кожата. За сметка на това продължителността на работата на борда на аероплан наподобява не е обвързвана с рака на гърдата, на тироидната жлеза и с меланом, само че е обвързвана с повишен риск от рак на гърдата за дамите, които нямат деца или са родили 3 или повече деца.

Резултатите от проучването са оповестени в Environmental Health.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР